СЛАВИЯ: „ЦЕЛТА НИ Е СУПЕРФИНАЛЪТ ПРИ МЪЖЕТЕ"


СЪС СПЛАВ ОТ ОПИТНИ БОЙЦИ И ГОЛОБРАДИ ТАЛАНТИ "БЕЛИТЕ" СТАРТИРАТ БИТКАТА В ШАМПИОНАТА С "КЪРВАВИ" МАЧОВЕ СРЕЩУ ЦСКА И КПС ВАРНА



„Целта ни е класиране за финалната четворка, която ще определи шампиона на България“, това заяви играещият старши треньор на мъжкия тим на Славия по водна топка Ангел Бенински.


Ангел Бенински в атака
„Белите“, които са петкратни шампиони на страната стартират участието си в тазгодишната надпревара за шампионския приз в квалификационен турнир, който ще се проведе от днес (14.02) до неделя (16.02) на плувен басейн „Диана“ в София. Жребият изпрати ватерполистите на Славия в група с отборите на ЦСКА, КПС Варна, Комодор (Варна), Черноморец (Бургас) и Черно море (Варна). Тези шест отбора ще се изправят един срещу друг, а двата най-добри ще се класират за Суперфинала, където ще се определи и шампиона в компанията на Локомотив НН и Аква Варна.


Капитанът Ради Виденов
Наставникът Ангел Бенински ще заложи на отбор, в който личат имената на опитни играчи, като неостаряващият и вездесъщ във водата капитан Ради Виденов, вратарят Георги Георгиев, Васил Миленов, Венелин Венков и Владислав Станев. Именно те ще имат и нелеката задача да дадат кураж, да предадат своя опит и характер в битките на едни от най-талантливите млади състезатели у нас – 20-годишния Явор Димитров, година по-младите Иван Каменов и Марио Козаров, както и на шестнадесетгодишните Данаил Даскалов, Мартин Дончев и Здравко Атанасов.



16-годишният Здравко Атанасов
„Всички тези момчета са продукт на нашата школа. Време е постепенно да спрем да ги наричаме „нашето бъдеще“ и да им помогнем да се превърнат в нашето настояще. Те го заслужават и имат всички качества да го постигнат. Съвсем скоро те ще бъдат основното лице на представителния ни отбор. И няма по-добър начин да се калят в битките от шампионатните мачове. Просто трябва да покажат воля за победа и да имат сърце. А когато усетят, че се нуждаят от помощ, винаги могат да се обърнат към Ради (б.р. Виденов) и останалите опитни играчи. Именно това е причината и аз да се запиша в състава. Искам да съм там, във водата, близо до тях. Отгледал съм тези млади мъже от деца и сега искам да виждам как ще станат част от първия отбор на Славия“, заяви старши треньорът Ангел Бенински.



Специалистът вярва, че воденият от него тим има сили да остави трайна следа в тазгодишната надпревара и класирането за финалната четворка е съвсем реална и постижима цел.
„Очаквам изключително интересни и напрегнати двубои. Силите са изравнени, но аз много добре познавам качествата на моите състезатели и вярвам, че можем да се класираме за Суперфинала. Това е и основната ни цел. Нека първо изпълним нея, а после ще продължим да мечтаем и гледаме по-високо. Надявам се да успеем да разгърнем потенциала си. Стартираме с два изключително тежки мача – с ЦСКА и КПС Варна, които може би са и основните ни конкуренти за едно от първите две места. Това не ме притеснява. Аз съм убеден, че можем да победим всички. Успех още в първия мач ще даде самочувствие на младите и след това всичко ще е по-лесно“, категоричен е Бенински, който вярва, че когато много силно вярваш и следваш със страст мечтите си, те се сбъдват. А Славия мечтае...

ОТБОРЪТ НА СЛАВИЯ
Георги Георгиев, Ради Иванов, Венелин Венков, Владислав Станев, Васил Миленов, Марио Козарев, Мартин Дончев, Данаил Даскалов, Явор Димитров, Стоян Раков, Денис Бенияминов, Стефан Звильов, Иван Каменов, Ангел Бенински, Здравко Атанасов

ПРОГРАМА НА СЛАВИЯ В КВАЛИФИКАЦИОННИЯ ТУРНИР

Славия – ЦСКА (днес, 18:30)
Славия – КПС Варна (събота, 15.02. 10:30)
Славия – Черноморец (събота, 15.02. 19:00)
Славия – Черно море (неделя, 16.02. 10:00)
Славия – Комодор (неделя, 16.02. 14:00)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Легенда на ЦСКА започна в Славия