СЛАВИЯ U17 ВЛЕЗЕ В ТОП 4 НА БЪЛГАРИЯ


ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА „БЕЛИТЕ“ ВАТЕРПОЛИСТИ СА ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ОТ ВЪТРЕШНОСТТА НА СТРАНАТА, КОЙТО ЩЕ СЕ БОРИ ЗА МЕДАЛ В ШАМПИОНАТА


Целта е изпълнена! Отборът на Славия по водна топка за родени през 2003-та година и по-малки се класира за финалния турнир, който ще се проведе през юли и ще определи шампиона за тази година. За целта възпитаниците на старши-треньора Ангел Бенински и неговият помощник Сашо Спироски трябваше да заемат едно от първите четири места в предпоследната надпревара, в която участие взеха още отборите на миналогодишния шампион КПС Варна, Черноморец Бургас, Черно Море Варна, Аква Варна и Ботев 2000 Враца, а мачовете се играха на басейна в комплекс „Приморски“ във Варна.

„Да играем в ТОП 6 също е успех за нас, но човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му и точно поради тази причина ние отиваме единствено с идеята да се класираме в четирите най-добри“, заяви Ангел Бенински в петък преди началото на състезанието.

Първият мач бе срещу шампионите от КПС Варна, които бяха и домакин на надпреварата. „Белите“ загубиха, но Ангел Бенински и асистентът му Спироски приеха поражението, което влизаше в графата „допустими“, тъй като за всички в лагера на Славия бе пределно ясно, че не може да се изискват чудеса от състезатели, които са пътували близо 400 км преди да влязат във водата. Още повече, че тимът не разполага нито с дългата резервна скамейка на опонентите си, нито с условията за подготовка.

Съботният ден изправи „белите“ срещу смятаните за фаворити – Черно море и Черноморец, които също не крият шампионските си амбиции. „Белите“ допуснаха нови две загуби и това ги изправи до стената. Дойде време за мъже!

Единствено победи срещу Аква и Ботев 2000 щяха да пратят Славия в шампионския финал. И те го направиха. Момчетата показаха хъс, характер, сърце, воля и желание за победа. Те играеха по начин, който сякаш крещеше: „Ние можем, ние искаме и няма да се предадем“...

Особено интересен бе един момент от двубоя с Аква, в който човекът на съдийската маса толкова бе зает да гледа мача и да стиска палци за съгражданите си от Варна, че повече от минута „забравяше“ да размаха флага и да върне в игра изгонен състезател на Славия. За сметка на това, реферите не пропуснаха да изгонят помощник-треньора на „белите“ Сашо Спироски, който напомни на длъжностите лица за какво са там и за какво получават пари. Нейсе! Глобата ще бъде платена. Дори и бакшиш може да бъде оставен, защото поредната несправедливост сякаш даде криле на славистите. И те успяха. С обрат в последната четвърт стигнаха до заветното 12:11.
Победа срещу Ботев 2000 щеше да прати Славия в големия финал.

Драма, битка, мъжество и... 12:10 за „белите“, които пречупиха коравите си съперници от Враца. Над всички в този мач бяха отбелязалите по четири гола Здравко Атанасов и Мартин Дончев. Великолепно се представиха добавилият едно попадение Дидо Даскалов, Емил Рангелов, вратарят Мартин Коцев, привлеченият от Левски Даниел Георгиев и Рубен Киракосян. Но големият герой бе роденият през 2005-та година Любо Даскалов, който наниза хеттрик.

„Благодаря на момчетата за всеотдайността. Изключително горд съм с тях. Щастлив съм, че отново се класирахме за турнира, в който ще се разпределят медалите. Смятам, че имаме сили да се наредим в тройката. Ние нямаме условията на „морските“ отбори, но моите момчета показаха, че имат сърца и шампионски дух“, заяви минути след последния мач наставникът на „белите“ Ангел Бенински.

И той наистина има повод да се усмихва. Все пак водените от него ватерполисти са там, където няма нито един друг представител от вътрешността на страната. В ТОП 4 ги няма Локо Сф, Ботев Враца, Левски, ЦСКА, Арда...
Там е Славия! Заедно с КПС, Черно море и Черноморец. Имат ли сили софиянци да нарушат варненско-бургаската доминация? С изненадите, които готвят Ангел Бенински и Сашо Спироски – да.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Легенда на ЦСКА започна в Славия